My first passport

I dag ska jag flyga för första gången. Resan går till Nya Zeeland. Det blir en kort liten tur till andra sidan jordklotet…. Ska man ändå göra något är det lika bra att göra det ordentligt, som min föräldrar brukar säga.

Första flyget gick till London, då satt jag i mammas och pappas knä och det gick bra. Pappa och jag träffade en jättesnäll stewart som vi pratade med under resan. I London bytte vi flyg för att åka vidare till Bangkok. Vi fick gå på planet allra först eftersom bebisar får förtur. Mamma och pappa blev väldigt nöjda över det. På planet visade det sig att jag hade en egen säng. Den gillade jag direkt. Det var jättemysigt att sova där och jag kunde också sitta och leka där. Jag hade ju utsikt över hela planet därifrån. Efter 11 timmar var vi framme i Bangkok, där skulle planet tanka, så vi fick gå av. Det var väldigt varmt där!

Alla var så gulliga mot mig och log och pratade med mig. Jag hade nog kunnat smuggla med mig vad som helst genom säkerhetskontrollen…. Efter en kort väntan var det sedan dags att gå på planet igen och nu bar det av till Sidney. Jag sov rätt mycket under hela resan, vilket mamma och pappa var väldigt nöjda över.

I Sidney bytte vi flyg för att åka vidare till Auckland. Mamma och pappa hann med en frukost på flygplatsen innan det var dags att gå ombord igen. Nu var det bara 3 timmar kvar tills vi var framme på Nya Zeeland. Denna gång fick jag sitta i knät igen för det fanns ingen säng. Jag blev väldigt upprörd och grät och skrik. Farbrorn som satt bredvid oss blev nog lite orolig över att jag skulle låta så under hela resan, men sedan fick jag lite mat av mamma och då somnade jag.

Efter att ha rest i 31 timmar var vi äntligen framme i Auckland. Det var varmt och skönt och vi åkte direkt till hotellet och checkade in. Nu gällde det att hålla sig vaken några timmar för att få ordning på tidsomställningen.

 

 

 

 

1 svar på ”My first passport

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *